Tärkeää asiaa apteekkarilta

Tärkeää asiaa apteekkarilta

Arvoisa asiakkaamme,

Elämme poikkeuksellisia aikoja. Keskustelut koronaviruksesta ovat olleet jokapäiväisiä viimeisen kahden viikon ajan. Joku sanoo reagoinnin menneen yli ja joku haluaa kovia toimia Suomen hallitukselta.

Viime päivinä keskustelut ovat liittyneet lääkkeiden hakemiseen, erityisesti siihen, jos lääkkeet loppuvat apteekeista. Etusijalla tukkujen toimituksessa ovat lääkkeet, jolloin ei-lääkkeelliset tuotteet, kuten vitamiinit voivat olla poikkeuksellisesti lopussa apteekista. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea kehottaa malttiin lääkkeitä ostettaessa. Ylisuuria kotivarastoja ei pidä koronaviruksen aiheuttamassa erikoistilanteessakaan hankkia varmuuden vuoksi.

Käsidesi on loppu tukusta, mutta oletamme saavamme sitä lähipäivinä. Tiedotamme tästä ainakin Facebook-sivuillamme.

Jos olet flunssaoireinen tai epäilet, että olet voinut altistua koronavirukselle, pyydämme ensisijaisesti välttämään apteekkikäyntiä. Voit pyytää tervettä henkilöä asioimaan puolestasi, soittaa meille tai lähettää sähköpostia: kuusamonkeskusapteekki@apteekit.net, ja tilata tarvitsemasi tuotteet.

Mikäli olet jo kotihoidon tiliasiakkaamme tai asut hoitokodissa, voimme laittaa lääkkeesi odottamaan noutolokerikkoon. Sama koskee ikääntyneitä ja perussairauksia sairastavia. Voimme mahdollisuuksien mukaan tuoda lääkkeet kotiovellesi, jolloin käteismaksusuoritus. Kotiinkuljetus 10 €/kerta alle 15 km säteellä, 15-30km säteellä 20 €/kerta. Puhelinnumeromme on 08 8442200.

Ruka-Kuusamon matkailuyhdistys on päättänyt sulkea kauppakeskus Kumpareen turisti-infon. Tämän vuoksi apteekkimme palvelupiste Rukalla on suljettuna, kunnes matkailuyhdistys päättää jatkaa infon toimintaa.

Nyt kannattaa välttää paikkoja, joissa tartuntavaara on suurentunut. Jos epäilet tartuntaa, älä lähde lääkäriin vaan ota yhteyttä terveydenhuoltoon puhelimitse 040 8608380 tai 040 8608611. Yleistä tietoa koronaviruksesta saa koronavirusneuvontapuhelimesta 0295 535 535.

Peskää käsiänne ja välttäkää ylimääräisiä kontakteja. Yhdessä päihitämme koronan!

Apteekkari Kati Rantoja ja Keskusapteekin henkilökunta